Jacqueline @Roemenië

Leuk dat je meereist! -- Voorbereidingen in volle gang!!

Hallo en welkom op mijn reislog!

Leuk dat je met me mee reist! Ik hoop 5 september naar Roemenië te gaan en daar tot 13 februari te blijven. Wat ik daar allemaal ga doen kun je vinden onder het kopje 'profiel'.

De voorbereidingen zijn nu echt in volle gang. Ik heb al een poosje contact met Tímea Ardelean, de  contact persoon van de Partium University. Toen begon het allemaal al een beetje te leven, maar na vandaag...

Vandaag heb ik met Piet Booij, Jan de Haan en Gert Cammeraat vergaderd. Zij vertegenwoordigen stichting OGO (Ondersteuning Gereformeerd Onderwijs), HOE (Hulp Oost Europa) en DE (Driestar Educatief) in een samenwerkingsverband. Alle drie de heren zijn met pensioen en dik 65+. Het was dus enorm grappig om daar als 20 jarige bij te mogen zijn

Wink
. Zij hebben mij wat meer informatie kunnen geven over Roemenië zelf, over de mensen daar en over hoe het onderwijs vorm krijgt. En, ik ga een betekenisvol onderzoek doen. Mijn resultaten gaan hun weer verder brengen op hun hulptocht. De drie heren komen ook nog naar Roemenië als ik daar ben, dus er is wel kans dat ik ze daar ook nog ga ontmoeten.

De ticket voor mijn reis heb ik vorige week vrijdag geboekt. De data zijn dus definitief. Ik heb van Timea het academisch jaar gekregen van de universiteit en nog wat andere weetjes en feitjes. Jaja, het wordt een hele onderneming...

Wil je op de hoogte blijven van mijn ervaringen en activiteiten? Laat dan je mailadres achter. Oja, enne, laat gerust een berichtje achter!

Jacqueline

Christa

Suc6 Jacq veel plezier en dat je ook nog wat mag leren:)

joyce

Ik wens je echt een top reis toe en houd ons goed op de hoogte he!

Wieke

Klinkt echt heel gaaf Jacq, een hele goede reis!

fam. Witvliet

Dag Jacqueline,
Van harte de nabijheid van de Heere toegewenst op je studiereis, want: Die in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, die zal vernachten in de schaduw van de Almachtige.
Bid het de dichter maar dagelijks na: Ik zal tot de HEERE zeggen: Mijn Toevlucht en mijn Burg! mijn God op welke ik vertrouw!
Een goede reis, voorspoedige studie en behouden thuiskomst toegewenst.
fam. Witvliet

Frieda Schouwenburg- van Keulen (nicht van je moeder)

Heel veel succes daar in Roemenie. Wij zijn er 2,5 week geleden nog geweest. Bij onze vrienden uit het weeshuis in Alesd. Als je behoefte heb aan een nederlands gesprek er werkt daar een Eva vrouw van de dominee/pastor die heeft nederlands geleerd toen ze voor een jaar in nederland was. Ze zijn van de reform church.
Ik hoop dat alles daar lukt weet dat de taal barrierre daar wel groot kan zijn.
Bovenal wens ik je Gods Zegen toe in je studie en je werk daar want daar kan je niet van buiten.

Fam. De Visser

Dag Jacqueline,
We hopen dat je een voorspoedige reis gehad hebt. We nemen aan dat je inmiddels op je 'eindbestemming' bent aangekomen. Zal allemaal wel erg vreemd zijn. Wat de taal betreft, kun je je daar behelpen met Engels of Duits? Zoals zondag 2 sept aangegeven, wanneer je je alleen voelt etc, bedenk dat de Heere overal in deze wereld is en dat Hij ook weet dat je daar bent en voor je wilt zorgen. Gode en Zijn genade in alles van harte bevolen.
Met hartelijke groet,
De Visser